Αιθιοπία – Φυλές Κοιλάδας Όμο

0
Τιμή
Από€2,390
Τιμή
Από€2,390
Φόρμα ενδιαφέροντος
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

197

Έχετε απορίες?

Επικοινωνήστε μαζί μας. Η έμπειρη ομάδα των συνεργατών μας είναι πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει.

info@globaltravel.gr

11 ημέρες
Σεπτ. - Οκτ. - Νοεμ.
Αθήνα
Αντίς Αμπέμπα
Συνοπτικά

Αντίς Αμπέμπα – Λαλιμπέλα – Αξούμ – Γκοντάρ – ‘Ορη Σίμιεν – Μπαχάρ Ντάρ (Λίμνη Τάνα) – Λίμνη Λαγκάνο.

11 μέρες αεροπορικώς. Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στην Αντίς Αμπέμπα & σε ότι καλύτερο ξενοδοχείο ή lodge υπάρχει στις υπόλοιπες πόλεις. Ημιδιατροφή.

Περιλαμβάνονται

 • Aεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5* στις υπόλοιπες πόλεις ότι καλύτερο υπάρχει σε ξενοδοχείο ή lodge, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι πολύ βασική, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής
 • Ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα Αχθοφορικά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχχήματος, δαπάνες για έξοδα επισκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επσιτροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμημα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή τω καλύψεων, το ύψος για την κάθε μία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €650
 • Βίζα 17€, η έκδοση της βίζας σε κατόχους ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με την άφιξή τους στην Αντίς Αμπέμπα. Απαιτείται εξάμηνη ισχύς του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα μαζί με 2 φωτ/φίες
Πρόγραμμα

1η ημέραΑθήνα - Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, που το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «Νέο Λουλούδι». Χτισμένη σε υψόμετρο 2.450 μέτρων, είναι μια σχετικά πρόσφατη πόλη. Δημιουργήθηκε το 1896, όταν η σύζυγος του αυτοκράτορα Μενελίκ Β’ του ζήτησε να κτίσει ένα θερινό παλάτι στους πρόποδες του όρους Εντότο. Σύντομα ο αυτοκρατορικός οικισμός, χάρις στο ήπιο κλίμα της περιοχής, επεκτάθηκε και έγινε τελικά η πρωτεύουσα της χώρας.

2η - 3η ημέραΑντίς Αμπέμπα - Λαλιμπέλα

Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, μεταφορά σε ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια ανταπόκριση με την πρώτη πρωινή πτήση για Λαλιμπέλα. Δύο ημέρες αφιερωμένες σε επισκέψεις των περίφημων λαξευτών εκκλησιών της Λαλιμπέλα με αποκορύφωμα την πιο όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στον ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.

4η ημέραΛαλιλέμπα - Αξούμ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aξούμ, την αρχαία λαμπρή πρωτεύουσα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι την Υεμένη και θεωρείτο ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των Χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις Δέκα Εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μοναστηριακού συγκροτήματος, κοντά στον παλαιό ναό της Παναγίας της Σιών, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης. Επίσης θα επισκεφθούμε τα ερείπια του παλατιού της Βασίλισσας του Σαβά (της Βασίλισσας Μακέντα για τους Αιθίοπες), τους τάφους των βασιλιάδων Καλέμπ και Γκεμπρ Μεσκέλ, καθώς και τους περίφημους «οβελίσκους», τις μονολιθικές στήλες που στέκονται εκεί για τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέραΑξούμ - Γκοντάρ

Αναχώρηση οδικώς για το Γκοντάρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300 μ. Η κομψή πόλη, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά τον 17ο αι., ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφθούμε κατά την απογευματινή μας ξενάγηση, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέραΓκοντάρ - ΄Ορη Σίμιεν - Γκοντάρ

Ολοήμερη εκδρομή στα όρη Σίμιεν. Στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε υπέροχα τοπία, απίθανους βραχώδεις σχηματισμούς, την όμορφη χλωρίδα του και φυσικά τους ενδημικούς μπαμπουίνους Gelada. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Γκοντάρ. Διανυκτέρευση.

7η ημέραΓκοντάρ - Μπαχάρ Ντάρ (Λίμνη Τάνα)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για Μπάχαρ Nταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου. Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 m, το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Η λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 km2), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης.

8η ημέραΜπαχάρ Ντάρ - Αντίς Αμπέμπα - Λίμνη Λαγκάνο

Το πρωί θα επισκεφθούμε τους περίφημους καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, ένα ανυπέρβλητο φυσικό μνημείο λίγο έξω από την πόλη στη συνέχεια απογευματινή βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη για να επισκεφθούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων.

9η ημέραΑντίς Αμπέμπα (Ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αντίς Αμπέμπα. Η Αντίς Αμπέμπα είναι μια πόλη αντιθέσεων. Στενά χωμάτινα δρομάκια τέμνονται από μεγάλες ασφαλτοστρωμένες λεωφόρους, χαμηλά σπίτια περικυκλώνουν πολυώροφα κτίρια, ξύλινες παράγκες βρίσκονται δίπλα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ ζωήλατα κάρα και πολυτελή αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους της. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την αγορά. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέραΑντίς Αμπέμπα - Πτήση για Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο στην ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο.

11η ημέρα'Αφιξη στην Αθήνα

Αναχωρήσεις - Τιμές
Πληροφορίες
 • Tο παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
 • Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3–5 ημέρες πριν από την αναχώρηση
 • Λόγω δυσκολιών, κυρίως στις φυλές του Νότου, το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί επί ακόμα και επίτόπου, προς όφελος των ταξιδιωτών