Καππαδοκία | Kαλοκαίρι

0
Τιμή
Από€595
Τιμή
Από€595
Φόρμα ενδιαφέροντος
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

160

Έχετε απορίες?

Επικοινωνήστε μαζί μας. Η έμπειρη ομάδα των συνεργατών μας είναι πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει.

info@globaltravel.gr

5 μέρες
03/7, 17/7, 01/8, 14/8, 29/8
Αθήνα
Καισάρεια
Συνοπτικά

Καισάρεια – Μουταλάσκη – Άβανος – Κόραμα – Πασάμπαγ – Ζέλβε – Κοιλάδα Ντέβρεντ – Ουτσχισάρ – Μαλακοπή – Φαράγγι Περιστρέματος (πανοραμικά) – Καρβάλη – Ορτάχισαρ – Τσαβούσιν- Σινασός – Γκόρεμε (οικισμός) – Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες – Προκόπι-Αραβησσός-Κοιλάδα Ρόδων.

5 μέρες αεροπορικώς. Διαμονή σε ξενοδοχείο 5*. Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά και 4 δείπνα εντός ξενοδοχείου.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ & ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines
 • Διαμονή ( 4 διανυκτερεύσεις ) στο HOTEL SUHAN 5* στη Άβανο  ή παρόμοιο
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • 04 δείπνα εντός ξενοδοχείου
 • Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
 • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Καππαδοκία
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 185€
 • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Πρόγραμμα

1η ημέραΠτήση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης - Μουταλάσκη - Καισάρεια - Άβανος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Άφιξη στην Καισάρεια και πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Θα μεταβούμε στο προάστιο Μουταλάσκη, πατρίδα του Αγίου Σάββα και γενέτειρα του Ωνάση. Συνεχίζουμε προς το κέντρο της Καισάρειας όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά όπου μπορείτε να γευτείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η ημέραΚόραμα-Πασάμπαγ-Ζέλβε-Κοιλάδα Ντέβρεντ-Ουτσχισάρ-Άβανος

Πρόγευμα και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση στην γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραιδοκαμινάδες». Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον οικισμό της Ζέλβης μια πραγματικά νεκρή πόλη. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την κοιλάδα Ντέβρεντ όπου θα θαυμάσουμε τους ωραιότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας. Θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στην Άβανο όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η ημέραΜαλακοπή-Φαράγγι Περιστρέματος (πανοραμικά)-Καρβάλη-Ορτάχισαρ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ( ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ) ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ .Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής , Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό οικισμό. Επιστρέφοντας θα κάνουμε μία στάση στον οικισμό Ορτάχισαρ για να θαυμάσουμε το γραφικό κάστρο του οικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η ημέραΤσαβούσιν-Σινασός-Γκόρεμε (οικισμός)-Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Τσαβούσιν γενέτειρα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά όπου θα θαυμάσουμε μια από τις ωραιότερες λαξευτές εκκλησίες της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Σινασό μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την υπόσκαφη πόλη του Γκόρεμε φημισμένη για τα υφαντουργία χαλιών της όπου θα έχουμε ελεύθερο απόγευμα. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέραΠροκόπι-Αραβησσός-Κοιλάδα Ρόδων-Αεροδρόμιο Νεάπολης -Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα

Πρόγευμα και συνεχίζουμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το  Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης  ο Ρώσος. Συνεχίζουμε με την Αραβησσό όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην κοιλάδα των Ρόδων για να ξεναγηθούμε στον λαξευτό ναό του Αγ. Ιωάννη με τα μοναδικά φρέσκα του 12ου αιώνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νεάπολης για τη πτήση μας για Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

Αναχωρήσεις - Τιμές
Πληροφορίες
 • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά, χωρίς παραλήψεις, εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
 • Απαιτείται Διαβατήριο ή Ταυτότητα νέου τύπου 
 • ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
 • ΠΤΗΣΕΙΣ
  ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TK 1842 05:50-07:10
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ TK 2026 08:50-10:25
  ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TK 2009 19:50-21:20
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ TK 1841 01:00-02:30