Κωνσταντινούπολη | Πάσχα

0
Τιμή
Από€395
Τιμή
Από€395
Φόρμα ενδιαφέροντος
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

41

Έχετε απορίες?

Επικοινωνήστε μαζί μας. Η έμπειρη ομάδα των συνεργατών μας είναι πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει.

info@globaltravel.gr

4,5 ημέρες
25,26/04
Αθήνα
Kωνσταντινούπολη
Συνοπτικά

Κωνσταντινούπολη – Πριγκιποννήσια – Βόσπορος.

4,5  μέρες αεροπορικώς. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup, 5* . Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά. Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο στα Θεραπειά, για τις αναψωρήσεις 25 & 26/04.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN ή TURKISH
 • Διαμονή (3 ή 4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή 5* 
 • Πρόγευμα καθημερινά
 • Η μεταφορά, τη Μεγάλη Παρασκευή, στο Πατριαρχείο για την ακολουθία του Επιταφίου
 • Η μεταφορά, το Μεγάλο Σάββατο στα Θεραπειά (στον Βόσπορο) για την λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και Αναστάσιμο Δείπνο σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής με χορό Οριεντάλ
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο  
 • ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5*dlx
 • ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα και fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim
 • ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου Eresin Taksim
 • ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (150€ για την Aegean & 140€ για την Turkish)
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους •
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα 
 • Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο 
 • Ποτά κατά τη διάρκεια του Αναστάσιμου Δείπνου 
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό προτεινόμενο κλπ.
Πρόγραμμα

1η ημέρα Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση (Μπαλουκλί, Παναγία Βλαχερνών, Μονή Χώρας), Επιτάφιος στο Πατριαρχείο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη με AEGEAN ή TURKISH. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό της αγίασμα, την Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Απογευματινή μεταφορά στο Πατριαρχείο, όπου θα δούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση, Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά, Αναστάσιμο Δείπνο

Πρωινή ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ ή «Μπλε Τζαμί» λόγω του μπλε χρώματος που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, καθώς και τον ιστορικό βυζαντινό Ιππόδρομο, την καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, τον τόπο από όπου ξεκίνησε η περίφημη «Στάση του Νίκα». Συνεχίζουμε με το Βυζαντινό Υδραγωγείο, που κτίστηκε επί Κωνσταντίνου και επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού, όμως επικράτησε η ονομασία «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Τέλος, θα επισκεφθούμε το Τοπ Καπί, το παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, που σήμερα είναι μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους, με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και υπέροχη θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταβούμε στα Θεραπειά για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο, όπου θα γευθείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής, με χορό Οριεντάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέραΚωνσταντινούπολη, Εκδρομή στα Πριγκιποννήσια

Σήμερα μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια – ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, το οποίο απαρτίζεται από 4 μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος). Η ονομασία τους προέρχεται από την εποχή που στο μεγαλύτερο από τα νησιά αυτά ο βυζαντινός πρίγκιπας Ιουστίνος Β΄ Κουροπαλάτης έκτισε το 569 μ.Χ. ένα ανάκτορο. Έκτοτε το νησί ονομάστηκε «Νήσος του Πρίγκιπος» και τα γύρω νησιά «Πριγκιποννήσια». Όλα αυτά τα νησιά αποτελούσαν τόπο αναψυχής ή και φυλάκισης των πριγκίπων. Πρωινή αναχώρηση με το πούλμαν για την αποβάθρα Bostanci και επιβίβαση στο πλοιάριο με προορισμό τα δύο πιο δημοφιλή νησιά: το «μαργαριτάρι της Προποντίδας», την Χάλκη (Heybeli Ada) με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκιπο (Buyukada, Μεγάλο Νησί), όπου σας συνιστούμε να φθάσετε με ιππήλατα αμαξάκια στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για απόψε σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό της κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα (έξοδα ατομικά). Διανυκτέρευση.

4η ημέραΚωνσταντινούπολη, Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, Αιγυπτιακή και Κλειστή Αγορά, Κρουαζιέρα στον Βόσπορο

Η μέρα μας σήμερα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ. Θα συνεχίσουμε με την Αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά, Misir Carsιsi) και το γραφικό, πολύβουο Καπαλί Τσαρσί, δηλαδή την Σκεπαστή Αγορά με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με ιδιωτικό ναυλωμένο πλοιάριο στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο με τα παλιά ελληνικά χωριά, τα αλλοτινά αρχοντικά, τα θέρετρα και τα «γυαλιά». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέραΚωνσταντινούπολη - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερο το πρωί ανάλογα με την πτήση της επιστροφής για τις τελευταίες βόλτες και αγορές στην ονειρεμένη Πόλη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις - Τιμές
Πληροφορίες
 • Για όσους επιλέξουν πτήσεις Aegean υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση € 25/άτομο
 • Διάρκεια ταξιδιού:
  4 ή 5 μέρες για αναχώρηση στις 26/04
  5 μέρες για αναχώρηση στις 25/04
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι, εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του
 • Το 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 5η μέρα
 • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου
 • Απαιτείται Διαβατήριο ή Ταυτότητα νέου τύπου. ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ